Инвестиционният фонд BlackRock издаде двойно предупреждение за традиционните предимства на златото като

...
Инвестиционният фонд BlackRock издаде двойно предупреждение за традиционните предимства на златото като
Коментари Харесай

BlackRock с предупреждение за предимството на златото като инвестиционно убежище

Инвестиционният фонд BlackRock издаде двойно предизвестие за обичайните преимущества на златото като капиталово леговище, написа. 

Според Рус Кьостерич, управител на портфейл в Глобалния фонд за систематизиране на BlackRock, златото се оказва по-малко ефикасен хедж против придвижванията в други активи като акциите, както и против инфлацията. Златото се проваля като покритие при изменчив приход, твърди Кьостерич, отбелязвайки, че позитивната му връзка с рисковите активи е била даже по-силна спрямо софтуерните акции. " Способността на златото да се пази от инфлацията е ненапълно пресилена ", прибавя той. 

Кюлчето загуби позиции през 2021 година, макар че " златното леговище " се завърна отчасти през тази седмица. Обичайната причина за опазване на метала в портфейла с доста активи е, че той може да помогне за балансиране на измененията в други позиции, изключително акциите. Но BlackRock споделя, че сега златото не работи добре като хеджиране против придвижване на акции или опасности от инфлация, макар че работи спрямо $.

Спадът на слитъците през тази година беше съпроводен от непрекъснат спад на участията в обезпечени със злато фондови тържища, до момента в който банките понижиха ценовите цели, откакто активът доближи рекордно високо равнище през 2020 година Обемите на злато, търгувани в световен мащаб, потънаха до най-ниското равнище от юни насам, губейки към 150 тона до момента през 2021 година

Сред банките, които са понижили прогнозите си, са UBS и Goldman Sachs, като последният отбелязва, че главната причина за неприятното показване на златото е мощното прекосяване към рискови активи заради преоценката на световния напредък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР